Economische bijsluiter

Dol Bouwbedrijf bouwt liever goed dan goedkoop. In onze filosofie verdient de klant de service die wij zelf ook zouden willen ontvangen, als wij opdrachtgever waren. Maar kwaliteit van de bovenste plank is niet per definitie duurder. Leest u maar eens de woorden van de Engelse sociaalhervormer John Ruskin (1819-1900), die u hieronder vindt. Wij herkennen ons volledig in deze filosofische bespiegeling.

Er bestaat nauwelijks iets op deze wereld wat niet ergens door iemand een beetje slechter gemaakt en daardoor goedkoper verkocht kan worden en de mensen, die zich alleen op de prijs oriënteren, worden de dupe van deze kwalijke praktijken.     

Het is dom om teveel te betalen, het is echter nog onverstandiger te weinig te betalen.

Wanneer u teveel betaalt, verliest u wat geld, dat is alles. Wanneer u daarentegen te weinig betaalt verliest u meestal alles, daar de gekochte goederen niet aan de toebedachte eisen kunnen voldoen.

De wet van de economie verbiedt het, voor weinig geld iets waardevols te verkrijgen.

Wanneer u voor de laagste prijs kiest, moet u voor het risico, dat u hierbij aangaat, ook wat extra geld rekenen. En wanneer u dat doet, dan hebt u ook geld genoeg om voor iets beters te betalen.