Dol Bouwbedrijf maakt er werk van

Kwaliteit is tijdloos. Dat bewijst Dol Bouwbedrijf al sinds 1960. Wij hebben een solide reputatie opgebouwd door onverstoorbaar onze eigen koers te varen en een consistent kwaliteitsniveau na te streven. Met die filosofie hebben wij een unieke plaats in de markt veroverd. Kort gezegd: wij zijn lang genoeg gewoon gebleven om bijzonder te worden. Dat maakt ons een betrouwbare partner voor al uw bouwopdrachten.

Net dat stapje extra

Dol Bouwbedrijf is uw vakman voor nieuwbouw, renovaties, woninguitbreidingen en interieurs. Op verzoek verzorgen wij ook uw vergunningsaanvraag met het bouwkundig tekenwerk. Omdat wij een kleinschalige aannemer zijn, hebben wij de flexibiliteit om snel te handelen, zoals bij het efficiënt oplossen van uitdagingen of het realiseren van aanpassingen binnen het bestek.

Bovendien nemen wij graag de tijd voor onze klanten. Net dat stapje extra doen. Liever goed dan goedkoop. Wij ronden geen klus af zonder daar zelf helemaal tevreden over te zijn.

Kwaliteit is leidend

Dol Bouwbedrijf gaat met zijn tijd mee. Ook wij gebruiken moderne materialen en slimme technieken die het werk vereenvoudigen maar wel verbeteren. Kwaliteit blijft daarbij wel het uitgangspunt. Aan het eindresultaat doen we geen concessies. Dat is niet veranderd sinds het prille begin, toen Simon en Lia Dol een aannemerij in Spierdijk overnamen. Inmiddels werken wij voor particulieren en bedrijven in heel Noord-Holland, meestal op aanbeveling van tevreden klanten. Positieve referenties zijn ons meer waard dan reclame of marketing. Of, zoals voormalig mede-eigenaar Jan van Westen het omschrijft: ‘De beste reclame is dat ik bij uw buurman aan de slag mag gaan.’

Doelgericht werken

Ons team bestaat uit 10 vaklieden die elke dag weer hun beste beentje voorzetten. Zij hebben jarenlange ervaring in de vingers. Dankzij hun scherpe timmermansoog werken zij doelgericht en met aandacht voor ieder detail. Door al in het voortraject knelpunten te herkennen en bij de uitvoering de puntjes op de i te zetten, besparen we tijd die anders zou opgaan aan herstelwerk of vervangingsklussen. En dat merkt u uiteindelijk in de portemonnee.

Een bedrijf met historie

Oorsprong en opbouw

Simon Dol nam in 1960 een oude aannemerij over en begon met vrijwel niets: voor het eerste klusje moest hij het plaatmateriaal nog op de fiets vervoeren. Maar al snel werd een auto aangeschaft en kwamen er een metselaar en een timmerman in dienst. De werkplaats werd voorzien van de benodigde machines, er kwam een opperman bij en ieder jaar werd er een leerling timmerman aangenomen. Bijna alle opdrachten kwamen uit Spierdijk en nabije omgeving. Toen de Ford Transit na acht jaar rondom versleten was, had hij er slechts 15.000 km op zitten. 

oud-pand.jpg

De jaren ’70 en ‘80

In 1977 kreeg aannemersbedrijf S.C. Dol een nieuwe naam: Dol Bouwbedrijf BV. Naast Simon en Lia werden Kees Vriend en Jan van Westen mede-aandeelhouders. Alle werkzaamheden gingen gewoon op de oude voet verder. Ook ons bedrijf ontsnapte niet aan de crisis van de jaren ‘80. Personeel werd waar kon uitgeleend en in een uiterst geval (tijdelijk) ontslagen. Op het dieptepunt waren er slechts 4 man om de kar te trekken. Toen in 1984 de economie weer aantrok, kwamen nieuwe opdrachten geleidelijk aan binnen. Binnen enkele jaren werd er weer met 10 mensen gewerkt. Tot op de dag van vandaag werken we nog met hetzelfde aantal mensen. We houden het graag kleinschalig, om wendbaar te kunnen zijn. 

Jaren ’90 tot nu

In de beginjaren ’90 trok Simon zich terug en nam zoon Co, die al jaren werkzaam was bij het bedrijf, zijn aandelen over. In 2007 vond de volgende wisseling van de wacht plaats. Kees Vriend ging met pensioen en Jan Vreeker nam zijn aandelen over. Dol Bouwbedrijf bleef zich richten op klein burger- en utiliteitswerk. Met succes: de orderportefeuille is goed gevuld gebleven. Mede door de flexibiliteit en de inzet van het hele team. Het is die verantwoordelijkheid en passie die Dol Bouwbedrijf tot de partner maken waar u op kunt bouwen.

Dol bouwbedrijf is lid van Bouwend Nederland en Stichting BouwGarant. Daarnaast bieden wij leerlingen de kans om zich het echte timmerwerk eigen te maken. We mogen ons een erkend leerbedrijf noemen.